Har du problem med avloppet?

När avloppet krånglar är det aldrig roligt. Ett avlopp med dålig avrinning och dålig lukt som sprider sig till hemmets alla delar är ett problem som måste lösas. Följ våra råd och få bukt med de problem du upplever.

Vanliga husmorstips vid stopp i avloppet

Genom att blanda ättika och bikarbonat gör du din egen propplösare som även gör rent i avloppsrören. Glöm inte bort att hälla på rikligt med hett vatten efter några minuter. Det kan även vara en smart ide att rengöra vattenlåset på djupet innan du utför behandlingen. På så sätt når blandningen längre än vattenlåset.

Om problemet sitter längre ner i avloppet kan det vara svårare att komma åt med vanliga husmorsknep. Ett rensband däremot är lätt att hantera för alla. Du kan hitta ett billigt rensband på en välsorterad stormarknad. När det däremot är toaletten som krånglar är det rekommenderat att istället använda en vaskrensare för att bli av med problemet.

När inget fungerar

Ibland är det så att problemet i avloppet sitter så pass till att du inte kan få bukt med det på egen hand. I dessa fall är det smart att beställa en rörinspektion Stockholm. Vad är en rörinspektion? En liten kamera firas in i avloppet och filmar insidan av hela avloppet. Efter att proceduren är avklarad får du filmen skickad till dig via email.

Dessutom får du rekommendationer om hur du bör gå tillväga för att få bukt med eventuella problem som har hittats vid en relining Stockholm.

Oftast kan det räcka med en rejäl rörspolning med en högtryckstvätt ämnad speciellt för att rengöra avloppsrör. Det är inte alltid nödvändigt att byta ut hela avloppssystemet. I de fall där avloppet faktiskt är i dåligt skick och behöver en renovering är det rekommenderat att beställa en relining av avloppet. En relining är mycket billigare och även mycket smidigare än ett stambyte.

Lämna en kommentar